Voorbeschouwingen zat. voetbal eerste klasse D

Door op april 13, 2017

Zaterdag 15-04 staan er 5 inhaalwedstrijden op het programma. Na deze inhaalronde hebben alle ploegen dan 22 wedstrijden gespeeld, en is er geen verschil meer in gespeelde wedstrijden op de ranglijst. In Wezep valt de beslissing over de tweede periode titel. In Doorwerth zal DUNO willen laten zien dat ze tot de beste ploegen in de eerste klasse behoren. Daarnaast gaat het in de andere wedstrijden om handhaving in de eerste klasse. Ook deze week wens ik iedereen weer een sportieve zaterdag toe. Tevens wens ik u allemaal hele goede paasdagen toe.

Go Ahead Kampen – Nunspeet

De thuisploeg heeft nog 1 overwinning nodig om helemaal zeker te zijn van klasse behoud. Met steun van het eigen publiek gaat Kowet dit zeker in deze wedstrijd proberen. Voor Nunspeet staat er alleen de sportieve eer op het spel. Go Ahead heeft net iets meer drang om te winnen en de punten blijven dan ook in Kampen.

DUNO D – Berkum

Dit is een absolute topwedstrijd in de eerste klasse D. Kampioen worden zal DUNO niet meer gaan lukken, maar de ploeg is wel in staat om Berkum de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Berkum zal dan ook alle kwaliteiten nodig hebben om een resultaat te behalen in Doorwerth. Het publiek kan een mooie wedstrijd verwachten, die uiteindelijk nipt door DUNO zal worden gewonnen.

De Esch – DOS’37

In theorie kan de thuisclub de rechtstreekse degradatie nog voorkomen. Maar dan moeten alle resterende wedstrijden wel worden gewonnen. Dat lijkt een utopie voor De Esch. Dos’37 staat in de middenmoot, maar heeft om helemaal veilig te zijn nog een paar punten nodig. De Vriezenveeners zijn in staat om die punten zaterdag te behalen in Oldenzaal.

WHC – Bennekom In deze wedstrijd valt de beslissing om de tweede periode titel. WHC heeft 20 punten en Bennekom 22 punten. WHC moet dus winnen, want bij elk ander resultaat gaat de periode titel naar Bennekom. De thuisclub zal dus de aanval moeten kiezen. Maar daarbij moet er niet te veel ruimte worden weggegeven, want Bennekom heeft een elftal dat daar wel raad mee weet. WHC gaat zeker proberen om deze wedstrijd te winnen, maar Bennekom weet een gelijkspel uit het vuur te slepen. En daarmee gaat de tweede periodetitel naar de bezoekers.

Over