Studenten laten in Twentse Sportweek duizenden mensen bewegen en sporten

Door op april 13, 2017

Van 18 t/m 21 april vindt de Twentse Sportweek plaats, geïnitieerd door de opleiding Sport en bewegen van ROC van Twente. In deze week organiseren studenten voor duizenden kinderen, jongeren en senioren bij meer dan 40 organisaties in heel Twente zo’n 50 verschillende sport- en beweegevenementen. Het doel van deze sportweek is tweeledig: enerzijds de verschillende doelgroepen op een leuke en laagdrempelige manier kennis laten maken met sport en bewegen en anderzijds is het voor de studenten een uitdaging waarin zij getoetst worden op hun opgedane kennis en vaardigheden.

De voorbereidingen op de Twentse Sportweek zijn gestart in oktober 2016. Afhankelijk van het leerjaar en het niveau van hun opleiding zijn de studenten ingedeeld in groepen en gekoppeld aan organisaties, zoals (speciaal) basisonderwijs, ouderencentra, bso’s en sportverenigingen. De georganiseerde activiteiten zijn afgestemd op de wens van de organisaties en hun doelgroepen, bijvoorbeeld een zeskamp, sponsorloop, de Koningsspelen voor kinderen en een wandeltocht of sjoeltoernooi voor ouderen. De studenten, die veel zin hebben in deze praktijkopdracht, worden zowel tijdens de voorbereidingen en de uitvoering van de evenementen beoordeeld.

De organisaties en instellingen waar de activiteiten plaatsvinden zijn blij met de inzet van de studenten. Zij hebben zelf vaak niet de kennis, ervaring en/of capaciteit in huis om een sportief evenement van de grond te krijgen en uit te voeren. Andersom is ROC van Twente gebaat bij de verzoeken vanuit het werkveld, waardoor studenten ervaring op kunnen doen met evenementen en in contact komen met verschillende doelgroepen en organisaties in het werkgebied van hun toekomstige banen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
ROC van Twente | Projectbureau Sport en bewegen: Nick de Waart, coördinator Twentse Sportweek, ndewaart@rocvantwente.nl | 06 – 22 61 26 32.

Foto’s: Twentse sportweek 2016.

Filmpje van de Twentse Sportweek in 2016 >>

 

 

Over