AJc’96 verhuist naar het zaterdagvoetbal.

Door op april 13, 2017

Vanaf het seizoen 2017-2018 zal het eerste elftal van AJc’96 uitkomen in de zaterdagklassen van het amateurvoetbal. Na intensief onderzoek en raadpleging van de leden via een enquête is die beslissing definitief genomen.

Voorzitter Robert de Vries (op foto midden): “Het hoofdbestuur wil haar dank uitspreken aan de mensen van de Technische Commissie. Zij signaleerden vorig jaar een problematiek en vonden een oplossing die breed gedragen wordt binnen de vereniging. Nu de onderzoekscommissie een halt toegeroepen werd door KVV Losser is er bij AJc’96 een sterke stroming ontstaan van mensen die de schouders er weer onder willen zetten. We hebben ook als hoofdbestuur unaniem besloten deze stap te willen zetten. In feite betekent het dat we ons eerste elftal verhuizen naar de zaterdag. Andere senioren elftallen kunnen gewoon op zondag blijven voetballen.
Onze hoofdtrainer, zijn begeleiding en de selectie hebben we steeds geïnformeerd over de voortgang. We hebben deze groep in een aantal bijeenkomsten specifiek om meningen en gedachten gevraagd. De selectie proberen we zoveel mogelijk bij elkaar te houden. We manoeuvreren ons met deze stap in een bijzondere situatie, als enige zaterdagclub in de regio. Veranderen van speeldag betekent dat er kansen ontstaan, maar het betekent ook dat er spelers zijn die moeten afhaken, vanwege bijv. werk of studie. Dat valt te betreuren, maar we moeten vooruit als vereniging en kijken naar wat het beste is voor onze toekomst.

Over