Sporter van de week: Jeffrey Huizinga

Door op april 12, 2017
Wat is je leeftijd?
28 jaar
 
Verliefd, verloofd, gehuwd, ongehuwd?
Verliefd en in een relatie.
 
Wie is je idool?
Zlatan Ibrahimovic
 
Favoriete voetbalclub?
FC Twente
 
Wat is je favoriete positie?
Aanvallende middenvelder (10)
 
Wat ben je voor een voetballer, welke speciale kwaliteiten heb je?
Een spelverdeler met een aardige techniek en een goede trap.
 
Wat vind je nou zo leuk aan voetbal?
Vooral het winnen van wedstrijden. Dat geeft nog steeds een euforische gevoel. Verder de saamhorigheid en de daarbij komende doelstelling die je wilt behalen.
 
Wat zijn je mooiste overwinningen tot nu toe in je voetbalcarrière?
Als trainer en als speler alleen maar hoogtepunten meegemaakt. Meerdere mooie kampioenschappen behaald waaronder die in de 4e klasse van 10 jaar geleden, deze is me erg bijgebleven. Ook het klassenbehoud van vorig jaar wat op de slotdag via penalty’s werd beslist.
 
TVC’28 betekent voor mij?
Een groot deel van m’n leven. Ik sta 5 keer in de week op het voetbalveld en spendeer hier veel tijd aan. Vooral het samenwerken en stof aanleren aan jonge spelers is het mooiste wat er is.
 
Bijgeloof voor de wedstrijd?
Nee eigenlijk niet.
 
Wat is je persoonlijke doelstelling in het voetbal?
Uiteraard om zo hoog mogelijk te voetballen. Als je al zo lang op dit niveau voetbalt heb je altijd ambities om nog een stap hogerop te maken. De toekomst zal het uitwijzen. Als die stap er niet komt zal ik nog met veel plezier een aantal jaar bij TVC’28 blijven voetballen.
 
Wat wil je met je huidige club bereiken en is dit realistisch?
We strijden nu tegen degradatie. De doelstelling is dus handhaving en we zullen er alles aan doen om dit te behalen. Of het realistisch is moet blijken, maar de 2 overwinningen in 3 wedstrijden geeft vertrouwen.
 
Met wie uit de selectie ga je buiten de voetbal ook regelmatig om?
Eigenlijk met alle spelers wel, maar je trekt toch wel veel op met de wat oudere generatie. Met deze jongens heb je al veel meegemaakt.
 
A.s. zaterdag voetbal je in Tubbergen tegen STEVO. Hoe beladen is dit duel?
Een behoorlijk beladen duel. Er staat klassenbehoud op het spel en beide teams kunnen de punten goed gebruiken hiervoor. Voor deze twee kleine dorpsclubs is het knap dat ze beide op dit niveau uitkomen en eigenlijk moet iedereen van deze wedstrijd genieten.
 
Handhaven in de 1e klasse of met 5-0 winnen van STEVO?
Handhaving in de 1e klasse. De wedstrijd tegen STEVO is een wedstrijd op zich en de handhaving geld voor een jaar lang. Willen we dit bereiken dan zullen we wel moeten winnen van STEVO.
 

Elektronische hulpmiddelen moeten ook bij voetbal?
Helemaal mee eens. Je zag laatst al in een aantal wedstrijden hoe cruciaal dit kan zijn voor het verloop van de wedstrijd. Ze moeten dit vooral doorzetten en landelijk invoeren, ze hebben hier alleen maar profijt van.
 
Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?
Erg leuk! Mooi om te lezen en te horen wat andere mensen belangrijk vinden in de sport.
 

Over