Opnieuw winst Hulzense Boys

Door op september 14, 2015

ON begon zaterdag bij Hulzense Boys goed aan de wedstrijd en zette veel druk naar voren. Hulzense Boys kwam hierdoor moeilijk aan opbouwen toe en werd veelal gedwongen om de lange bal te spelen. Na 6 minuten kreeg de thuisploeg een corner, welke genomen werd door Martijn Rohaan. Zijn corner belandde via enkele spelers aan de zijkant van het strafschopgebied. Daar kreeg Jorg Roetgerink de bal voor zijn voeten. Jorg behield goed het overzicht en legde de bal terug op de vrijstaande Tim van der Zande. Zijn schot belandde, na een slim overstapje van Wilmar Nieuwenhuis, in het doel, 1-0. Na dit doelpunt bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde, met 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren.

Kort na de 1-0 was Hulzense Boys dicht bij de 2-0. Een prima voorzet van Wilmar Nieuwenhuis kon door Maikel Velt nog net met de teen worden aangeraakt, maar de bal kreeg net niet voldoende richting om tot doelpunt te worden gepromoveerd. Een goede aanval over de linkerkant leverde enkele minuten daarna een corner op. Deze werd door Jorg Roetgerink prima terug gekopt op Hulusi Yilmaz, die eenvoudig de 2-0 binnenkopte. Wie dacht dat ON aangeslagen was en Hulzense Boys een gemakkelijke middag zou beleven kwam bedrogen uit. ON bleef strijden voor een goed resultaat. Het kreeg ook een goede kans, maar een schot op doel werd prima gekeerd door keeper Roy van der Heiden. Wat later leidde een aanval van de gasten tot een corner. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van een speler van de uitploeg. Zijn schot belandde enkele centimeters naast de paal. Niet lang hierna kreeg ON opnieuw een corner en deze werd gemakkelijk binnengekopt door aanvaller Ruud Hondebrink, waardoor de stand op 2-1 kwam. Vlak voor rust leidde miscommunicatie bij de thuisploeg tot een nieuwe corner voor ON. De bal werd goed voorgegeven en ditmaal was het Ragnar Wolf die kon scoren. Deze 2-2 was een bijna identieke goal als de eerste en betekende dat beide ploegen met 2 doelpunten uit dode spelmomenten de rust op konden zoeken.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Twee ploegen die vochten voor de overwinning, zonder daarbij heel goed te voetballen. ON liet Hulzense Boys niet voetballen en hanteerde zelf ook veelvuldig de lange bal. Grote kansen waren er lange tijd niet te noteren, totdat ON opnieuw een corner mocht nemen. Deze werd middels een omhaal richting het doel gewerkt, maar keeper Roy van der Heiden had een prima redding. Daarna kreeg ook de thuisploeg een grote mogelijkheid. Een prachtige voorzet van Maikel Velt werd door Gregor van der Zande tegendraads ingekopt, maar helaas belandde de bal net aan de verkeerde kan van de paal. Een kwartier voor tijd zette de ingevallen Mark Bouwhuis goed druk op de verdediging van ON. Een verdediger verspeelde daardoor de bal aan Wilmar Nieuwenhuis, die het ronde speeltuig aan Mark Bouwhuis gaf. Die hield goed overzicht en legde breed op de vrijstaande Gregor van der Zande. Zijn bekeken schuiver was de keeper te machtig en zo stond Hulzense Boys wederom op voorsprong en stond die ook niet meer af.

Over