Verlies voor Excelsior ’31 en SVZW; winst voor HHC en belangrijke overwinning DETO Twenterand

Door op maart 22, 2014

* Het Rijssense Excelsior ’31 heeft zaterdag voor de zesde keer op rij verloren. In Veenendaal was Topklasser GVVV met 4-2 te sterk. De gasten keken direct al tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Brouwer. Davina en Ezafzafi bracht Excelsior ’31 wel op een 1-2 voorsprong maar het was opnieuw Brouwer die de ruststand bepaalde op 2-2. Lang keek het erop dat de Rijssenaren minmaal een punt mee naar huis zouden nemen, maar in de slotfase sloeg de thuisclub toe met doelpunten van van Van Eck en Snijders.

* In deze zelfde Topklasse boekte het Hardenbergse HHC na een 2-1 ruststand een 3-1 overwinning op het bezoekende ONS Sneek. De Friezen namen drie minuten al de leiding door een doelpunt van Mafrtij Rosenberg, maar tien minuten later was het alweer gelijk door Sargon Gouriye. Zeven minuten voor rust bracht Dennis Krohne de ruststand op 2-1. Deze stand bleef lang gehandhaafd, maar een eigen doelpunt van Ale de Boer bezorgde de thuisclub definitief de winst.

* In de Hoofdklasse C leed SVZW thuis opnieuw een nederlaag. Dit keer was CSV uit Apeldoorn te sterk voor de ploeg van Paul Krabbe, dat sinds de winterstop nog geen wedstrijd wist te winnen. Kevin Aman bracht de thuisclub wel op een 1-0 voorsprong, maar door een fout van de doelman kwam CSV weer gelijk. Na rust scoorde Jordi Holtkamp de 1-2 en na een uur spelen bracht Cenk Uguz zijn ploeg weer naast de gasten. Dezelfde speler leidde even later de 2-3 in door een foutieve terugspeelbal op zijn doelman die niets anders kon dan een overtreding te maken met als gevolg een rode kaart. Jeroen van der Hurk voltrok het vonnis. SVZW bezet na dit verlies nu de achtste plaats.

* De andere Hoofdklasser, DETO Twenterand, deed in Drachten goede zaken door de Boys met 1-2 te verslaan. Al na elf minuten stonden de gasten uit Vriezenveen op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Van der Velden in de eerste minuut en Shayesteh in de elfde minuut. Twintig minuten voor tijd bracht Holder de spanning terug, maar dit keer wist DETO Twenterand wel stand te houden. Door deze overwinning heeft het team nu de laatste plaats overgedaan aan VVOG dat thuis met 2-4 van Flevo Boys verloor.

Over