Verlies voor Excelsior ’31, DETO Twenterand en SVZW

Door op februari 22, 2014

In de Topklasse van het zaterdagvoetbal heeft het Rijssense Excelsior ’31 een ruime 1-3 nederlaag tegen Spakenburg geleden. De thuisclub stond bij rust nog wel met 1-0 voor door een doelpunt van Hakim Ezafzafi, maar na rust werd het de wedstrijd van Maurice van der Wilt. Hij scoorde deze middag een gave hattrick met doelpunten vier minuten na de hervatting na bijna een uur spelen en tien minuten voor afloop. Door deze nederlaag staat Excelsior ’31 nu op plaats 13 met 22 punten uit 27 wedstrijden.

In de Hoofdklasse C leed DETO Twenterand op eigen terrein een 1-4 nederlaag tegen Berkum. Tien minuten voor rust stond het nog 0-0, maar doelpunten van Assa, Hoolsema en Diender zorgden voor een 0-3 ruststand. Kort na rust schoot Potkamp de 0-4 binnen. Na ruim een uur spelen redde Van der Velden de eer voor de thuisclub en bepaalde de eindstand op 1-4.

Ook de andere Twentse vertegenwoordiger in de Hoofdklasse leed een nederlaag. In Aalten was AZSV tegen SVZW de meest gelukkige. De ploeg van Paul krabbe nam na tien minuten spelen door Jordi Holtkamp een 0-1 voorsprong en wist deze tot ver in de tweede helft vast te houden Na 65 minuten scoorde echter Robin Thuss de gelijkmaker en weer tien minuten later besliste Jordi Adriaanse de wedstrijd.

Door de overwinning van AZSV staat DETO Twenterand nu op de laatste plaats met drie punten achterstand op AZSV. SVZW staat op de zevende plaats met 18 punten uit 22 wedstrijden. Koploper is ACV met 40 punten.

Over