Welkom Cluster 4!

Door op november 22, 2013

Special Heroes breidt uit! Een ontwikkeling die natuurlijk fantastisch nieuws is in deze tijden waarin iedereen, en zeker ook scholen, enorm moeten bezuinigen.

Toch zien Speciaal Onderwijsscholen dus een meerwaarde in Special Heroes. Op zich niet verwonderlijk als je als school het bewegen wilt promoten bij je leerlingen. Scholen moeten namelijk in hun leerlijnen voldoen aan de doelstelling om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op wonen, werken en vrije tijd. En daar waar wonen en werken verweven zit in het dagelijks programma op deze scholen, wil het met de vrije tijd nog niet zo vlotten. Sterker nog; daar waar leerlingen tot voor 5 jaar geleden minimaal 4 bewegingsmomenten per week kregen, moeten ze nu blij zijn met 2 en vaak is het 1 moment. Niet zo gek dus dat scholen Special Heroes als een goede aanvulling zien. Maar er is meer, uit de landelijke metingen blijkt dat de doorstroming vanuit de binnenschoolse projecten naar de vereniging nu goed op gang komt. We zijn er nog lang niet maar de cijfers van sportende leerlingen zijn gestegen van 20 procent 4 jaar geleden naar 42 procent nu. Een mooie inhaalrace dus.

Dit heeft ook het cluster 4 aan het denken gezet. Cluster 4 zijn leerlingen met gedragsproblemen. Dus weer een hele nieuwe groep binnen Special Heroes. Het werven van deze scholen de afgelopen tijd heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Liefst 12 van de in totaal 14 scholen willen gaan deelnemen, en dan praten we over een dikke 1000 leerlingen.. Ook zij gaan gefaseerd vanaf 1 januari 2014 instappen in het programma. We wensen alle leerlingen daarom alvast veel succes!!

Wil je ontwikkelingen bijhouden? Ga dan naar www.facebook.com/SpecialHeroesNL

Special Heroes is een sportstimuleringsproject voor leerlingen binnen het speciaal onderwijs. Het project is een initiatief van Stichting De Onderwijsspecialisten en wordt gezamenlijk uitgevoerd door LVC3, Gehandicaptensport Nederland en NOC*NSF. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBf

Roy Elferink is sinds 2010 regionaal projectleider voor Special Heroes in Oost en Noord Nederland. Hij heeft een dikke 1300 leerlingen in zijn portefeuille en is op dit moment hard bezig om naast alle cluster 2 en 3 scholen ook alle cluster 4 scholen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan Special Heroes. Hiervoor is een grote Sportimpuls aanvraag ingediend bij het ministerie.

Naast zijn werk in de zorgsport is hij ook werkzaam in de topsport als keeperstrainer/video analist bij de Voetbal Academie FC Twente en de FC Twente Vrouwen.

Over