Headlines

De Huizingschool en het ROC Sport en Bewegen; een goede combinatie

Door op september 17, 2013

Een nieuw schooljaar, een nieuw begin! Voor de leerlingen van de Huizingschool, een school voor kinderen met gehoor en/of spraakproblemen, betekent dit een sportieve opening van het schooljaar. Samen met Special Heroes is gezocht naar een aanbieder die deze leerlingen voetbaltechnieken wil bijbrengen. Deze zoektocht heeft geresulteerd in een samenwerking met VV Rigtersbleek en het Roc Sport en bewegen. Onderdeel van deze studie kan zijn dat studenten de trainer/coach 3 cursus gaan volgen van de KNVB.  Docent Geert Veldhuis heeft de beschikking over zo`n 25 studenten en een van de eerste onderdelen is dat de studenten leren hoe ze een circuittraining kunnen draaien. En als daar dan nog bijkomt dat deze trainingen worden gegeven aan kinderen met een beperking dan mag het duidelijk zijn dat de studenten een mooie opdracht hebben waar ze aan moeten voldoen. Voor de leerlingen van de Huizingschool is het een prachtige mogelijkheid om de beginselen van het voetbal onder de knie te krijgen door aankomende trainers gestoeld op de wereldberoemde KNVB opleiding. En Rigtersbleek; zij hopen natuurlijk dat er leerlingen bij hun gaan voetballen, maar veel belangrijker, ook met deze activiteit tonen zij hun maatschappelijke betrokkenheid!

Ja, met recht mag gezegd worden dat voor alle leerlingen, studenten en Rigtersbleek het schooljaar niet beter kon beginnen.

Roy Elferink is sinds 2010 regionaal projectleider voor Special Heroes in Oost en Noord Nederland. Hij heeft een dikke 1300 leerlingen in zijn portefeuille en is op dit moment hard bezig om naast alle cluster 2 en 3 scholen ook alle cluster 4 scholen de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan Special Heroes. Hiervoor is een grote Sportimpuls aanvraag ingediend bij het ministerie.

Naast zijn werk in de zorgsport is hij ook werkzaam in de topsport als keeperstrainer/video analist bij de Voetbal Academie FC Twente en de FC Twente Vrouwen.

Over