Headlines

Lotte Koop rondemiss Goorse wielerronde

Door op juli 25, 2013

Tijdens de Nacht van Goor op zaterdag 10 augustus is Lotte Koop de rondemiss. In de 21-jarige Goorse heeft de Stichting Wielerevenementen Goor een zeer sportieve miss gevonden voor de Ronde van Goor. Koop was tot voor kort hockeyster bij hoofdklasser NMHC Nijmegen en daarmee de enige Twentse speelster op het hoogste niveau. Middelkamp Mode gaat Koop kleden tijdens de wielerronde, Schuurman Schoenen voorziet haar van schoenen en Koop’s visagie en kapsel worden gedaan door Hair & Beauty by Petra van den Burg.

“Ik vind het leuk dat ik de rondemiss mag zijn”, zegt Koop. “Het is toch je geboorteplaats en ik vind het een interessante sport. Wielrennen is een sport waar veel energie in wordt gestopt en mensen erg hard voor moeten trainen. Ik verwacht dus dat de mentaliteit van de fietsers hoog ligt en dat vind ik interessant. Ik denk ook dat er best veel animo is voor de wielerronde in Goor. Mensen vinden sportwedstrijden hier volgens mij ook interessant. Ik verwacht dat het een mooi evenement gaat worden.”

Koop stopte onlangs tijdelijk met tophockey om zich eerst even op haar studie te concentreren. “Maar sport is heel belangrijk voor mij”, vertelt ze. Wielrennen is echter wel vrij nieuw voor haar. “De Tour de France zie ik wel eens op televisie en ik ben één keer in mijn leven live bij een wedstrijd aanwezig zijn geweest, maar ik zal me er nog wel wat meer in gaan verdiepen. Ik kijk er naar uit om miss te zijn.”

Over

Reacties