Basketbalvereniging Eurosped Twente verder als Jolly Jumpers

Door op april 26, 2013

Eurosped Twente, de basketbalvereniging van Tubbergen, gaat haar naam aanpassen. Dat werd gisteravond bekendgemaakt tijdens een bijzondere ALV.

Vervoersbedrijf Eurosped Twente is op dit moment contractueel gezien geen sponsor, maar wel naamgever van de club. Een vreemde situatie dus. Wat daarnaast meespeelt is het feit dat er gesprekken plaatsvinden met diverse bedrijven die eventueel hoofdsponsor willen worden, waaronder Eurosped Twente. Leden van de club stemden vanavond in met een voorstel van het bestuur om i.i.g. voorlopig als Jolly Jumpers naar buiten te treden. Over enkele weken moeten de teams voor volgend seizoen doorgegeven worden en dan zou het raar zijn als daar nog de oude naam wordt gehanteerd.

Jolly Jumpers is een welbekende naam, zowel in de regio als in ‘basketballand’. De in 1968 opgerichte basketbalvereniging had die naam al vele jaren.

Robert Lenferink, een 43-jarige Tubbergenaar, is daarnaast verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij gaat zich o.m. bezighouden met een meerjarenplan en het zoeken van meer sponsors. De club wil ook weer in de Eredivisie uitkomen.

Voordat de nieuwe naam in wordt gevoerd, dient er wederom een bijzondere ALV uitgeschreven worden. Die wordt op 15 mei gehouden. Tenminste 3/4 van de dan aanwezige leden dient in te stemmen met de naamswijziging.

Uitbreiding met jongens
De Tubbergse basketbalclub zoekt sportieve jongens die willen komen basketballen. Daarom biedt zij alle jongens, die tussen de 8 en 16 jaar zijn, 2 gratis trainingen aan. Deze trainingen worden gegeven door ervaren basketbal train(st)ers op:

  • Zaterdag 11 mei (09.00-11.00 uur)
  • Zaterdag 18 mei (09.00-11.00 uur)

Geïnteresseerden kunnen zich voor 7 mei aanmelden via eurospedwebsite@gmail.com.

Over