Heren Het Ravijn opnieuw sterke week met dubbele competitieronde

Door op maart 11, 2013

Na het dubbele weekend van vorige week stonden er deze week ook twee wedstrijden op het programma voor heren van Het Ravijn. Woensdag werd er in Heerenveen gespeeld tegen SGHA en op zaterdag in Nijverdal tegen SVH heren.

SGHA – Z&PC Het Ravijn
Op papier moest het een redelijk makkelijke wedstrijd worden voor de heren uit Nijverdal, die speelden tegen SGHA die op de één na laatste positie stonden. Dit bleek tijdens de wedstrijd ook inderdaad uit te komen. In de eerste periode werd door goed spel van de Nijverdallers meteen een klein gat geslagen met vier doelpunten voor het Ravijn, terwijl doelman Mike Rutgers maar 1 doelpunt hoefde toe te laten van SGHA. In de tweede periode werd het krachtsverschil pas echt goed duidelijk, er stond een 11-2 voorsprong voor Het Ravijn op het bord. Goed verdedigend spel dat vrijwel de hele wedstrijd aanhield zorgde ervoor dat de heren uit Heerenveen eigenlijk niet aan de bak kwamen, terwijl Het Ravijn in de aanval vaak het net wist te vinden. Na drie perioden stond het 16-6 en na vier perioden was de eindstand 19-7 in het voordeel van Het Ravijn.

Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 8x, Laurens Jan Schothans 6x, Klaas Zwaan 3x, Adam Zaïdi 2x

Z&PC Het Ravijn – SVH
Deze wedstrijd beloofde van te voren een spannende wedstrijd te worden van de nummer 2 in de competitie tegen de nummer 3. De wedstrijd in Rotterdam werd door de Ravijnheren gewonnen met 14-8.

Ook in deze eerste periode wist het Ravijn goed te beginnen. Aanvallend werd er goed gescoord, terwijl er verdedigend niet veel werd weggeven. 5-2 was de stand na één periode. Dit spel zette zich in het verloop van de wedstrijd voort wat leidde tot een stand van 11-5 na twee perioden. De heren uit Nijverdal bleken toch een stuk beter te spelen dan de Rotterdammers, zoals ook al het geval was in Rotterdam. De derde periode was echter voor het Ravijn een mindere, zowel de thuisploeg als de uitploeg scoorde drie keer, wat de tussenstand op 14-8 bracht. Aan het einde van de periode kreeg SVH een UMV-4 tegen waardoor het Ravijn 4 minuten lang met een manmeer speelde. Hier wisten de Nijverdallers echter niet heel veel uit te halen. In de laatste periode kwamen er nog een aantal spelers van Het Ravijn in p-last, maar werd de wedstrijd toch goed uitgespeeld. 18-11 was de eindstand na een redelijk goede wedstrijd van Het Ravijn voor deze wedstrijd met coaching van Wyco de Vries. 

Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp 6x, Adam Zaïdi 4x, Ivar Schilstra, Gerrit Jan Schothans en Jorn Muller allen 2x, Ruud Wesselink en Klaas Zwaan beiden 1x

 

Coach Barry Wittenbernds kan terugkijken op twee geslaagde weken. Het Ravijn staat inmiddels op de eerste plek, maar volgende week staat er weer een dubbel weekend op het programma, dus is er geen tijd om de goede focus van de afgelopen weken te verliezen. Volgende week vrijdag in Vlaardingen tegen ZVVS en zaterdag in Katwijk tegen Katwijk.

Over