Enschede Broncos viert jubileum met een klinkende overwinning

Door op maart 4, 2013

Zondag was dan de dag, de Enschede Broncos bestond tien jaar en dat werd gevierd. Springkussens, luchtkasteel, barbecue, hot dogs en een DJ gaven opluistering aan het feest. Mede onder het toeziend oog van de bijna 250 toeschouwers werd het een prachtige wedstrijd. Werd er twee jaar geleden nog met 52-00 verloren van gast Eindhoven Raptors, gisteren gingen de Twentse American Football even anders van start. In de eerste drive wist de defense onder leiding van mede oprichter Heiko Saenger al meteen een 3 and out te realiseren. De aanval van Eindhoven kregen in 3 pogingen de bal geen 10 yards over het veld gebracht en dus mochten de aanvallers van Coach Frank Versteeg beginnen met hun tegen antwoord.

Dit ging erg voorspoedig en meteen wist quarterback Jasper Nijland de nieuwe Australische gast Joel van der Meer in de endzone te vinden. De poging na de touchdown resulteerde in twee punten. De tussenstand van 08-00 gaf moed en na de kick off gingen de Raptors weer vol in de aanval, gesterkt door hun solide offense line en running backs haalden zij weliswaar een paar first down, maar wisten niet te scoren. Door een tweede touchdown wisten de Broncos de stand naar 16-00 te brengen, waarop later in het derde kwart een fout van de Enschedese Defense resulteerde in 6 punten voor Eindhoven. In het vierde kwart herpakte het thuisteam zich weer en door een running play van Pieter van Beest kwamen zij wederom in de endzone van de tegenstander terecht. Eindstand 22-06.

Over