Headlines

Gerben Morsink winnaar ROC Sportprijs Regio Twente

Door op februari 8, 2013

Gistermiddag is in de Grolsch Veste tijdens het symposium ‘Regio Twente: sportief en gezond!’ de ROC Sportprijs Regio Twente 2012 uitgereikt aan de 24 jarige springruiter Gerben Morsink uit Beuningen. Hij won door op zijn leeftijd uitzonderlijke sportieve prestaties te verrichten en daarnaast een studie te volgen. Dat laatste was een voorwaarde genomineerd te worden. Hiermee onderscheidt de prijs zich van andere sportprijzen. Overige genomineerden waren schorttrackster Jorien ter Mors en atleet Dennis Coehoorn.

De drie genomineerden voldeden aan alle criteria om voor de prijs in aanmerking te komen: in bezit zijn van een topsportstatus, onder de 25 jaar zijn, sport en studie combineren en sterke binding hebben met Twente. Dat laatste was volgens het juryrapport in het voordeel van Gerben Morsink: hij woont in Beuningen, studeerde aan de UT in Enschede en beoefent een sport waar Twente bekend om staat: paardensport.

Daarnaast rondde Morsink in 2012 maar liefst twee universitaire studies af (Bestuurskunde en Technische Natuurkunde), behaalde Brons tijdens het WK in Lanaken, Brons tijdens Sires of the World en werd winnaar van de Flybuster Prijs CSI Twente en van de Paardenkrant Prijs CSI Twente. Morsink was vorig jaar ook genomineerd.

Over