Vijf vragen aan… turnster Sanne Wevers

Door op februari 4, 2013

Iedere maand komt er een sporter aan het woord, welke aangesloten is bij sportmanagementbureau FlowSports. Deze maand trappen we af met turnster Sanne Wevers.

Hoe ziet je ontbijt er uit?

Ik eet elke ochtend 1 of 2 gekookte eitjes en een kopje koffie.

Wat is je laatst gestuurde sms?

Een sms naar mijn vriend: “Slaap lekker lieverd.”

Voel je je begrepen als topsporter?

Of ik me als topsporter begrepen voel is een lastige vraag. Mensen vinden het vaak wel heel gaaf wat je doet en vragen er ook veel naar. Toch vind ik dat er in Nederland nog niet echt een topsportmentaliteit heerst. Het is soms lastig uit te leggen dat voor een topsporter, de sport haar leven is. Iets waar alles voor moet wijken en waarop je je keuzes baseert.

Naast het turnen, wat je ongeveer 20 uur per week doet, volg je ook een studie. Welke en waarom?

Ik zit in het eerste jaar op de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding). De opleiding volg ik aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) op Papendal en dit doe ik voltijd. Mijn eerste keuze was eigenlijk om bij de luchtmacht de opleiding tot helikopterpiloot te volgen. Hier was ik helaas te klein voor. De ALO leek me ook een leuke studie en dat blijkt. Ik heb het enorm naar m’n zin en heb leuke klasgenoten. Uiteindelijk heeft het mijn voorkeur om iets binnen Defensie te gaan doen. De mentaliteit trekt mij wel en het lijkt me heel gaaf.

Wat is je ultieme droom, zowel privé als sportief?

Mijn ultieme droom als topsporter is natuurlijk om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio van 2016. Wat privé betreft wil ik, bij wat ik ook doe later, iets bijdragen aan de samenleving. De drive om het beste eruit te halen en naar het hoogste te streven, komt bij alles wat ik doe heel erg naar boven.

Website: www.sannewevers.nl
Twitter
: @SWevers
Facebook: www.facebook.com/SanneWeversNL

Over