Headlines

Den Ham de groenste voetbalclub van Nederland (+ audio)

Door op januari 10, 2013

De financiële malaise bij kleine voetbalclubs leidt soms tot originele oplossingen. Een Overijsselse voetbalclub bespaart veel geld met groene investeringen. 

Steeds meer kleine amateurclubs in het voetbal raken in financiële nood. In het Overijsselse dorp Den Ham hebben ze er iets op gevonden. Bij voetbalclub VV Den Ham is niet alleen het gras op de velden groen, maar ook de kleedkamers, de kantine en zelfs de daken van de club. De club investeert flink in groene energie.

Voorzitter Joop Kleinnijenhuis van de voetbalclub: “Sponsorinkomsten staan onder druk, gemeentelijke lasten stijgen sterk. En dan zijn er nog de steeds hogere energieprijzen. Heel veel dingen kunnen we niet beïnvloeden, maar dat laatste wel”.

Zonnepanelen
Om te besparen op energiekosten heeft de club sinds vorig jaar onder meer zonnepanelen op het dak van de kantine. “Dat hebben nog maar weinig voetbalclubs. Het is een investering die zich snel laat terugverdienen”. 

Ook heeft de club een computergestuurde biomassakachel. “Die laat zich aansturen via sms”, vertelt Kleinnijenhuis. Het grootste deel van de energiebesparingen komt voor rekening van die kachel.

Kampioen
Het afgelopen jaar heeft de club veel tijd gestoken in energiebesparing. “Maar we zijn uiteindelijk een sportvereniging. We krijgen al gekscherend te horen van leden: wel groen maar geen kampioen”.

Over

Reacties