Headlines

Johan Neevel en Brigit Landewe winnen 20ste editie Pouw Triathlon in Rijssen

Door op juni 25, 2012

Afgelopen zaterdag stond de 20ste editie van de Pouw Triathlon Rijssen op het programma. Onder een heerlijke omstandigheden en een lekker windje stonden ruim 500 deelnemers aan de start. In de ochtendgloren mochten de individuele kwart triathleten zich gaan opmaken voor een spannende wedstrijd. Johan Neevel, Peter van Grootheest en Arnoud van Garderen zouden bij de heren voor de titel gaan strijden. Op voorhand was Johan Neevel de grote favoriet. De off-road triathlon wereldkampioen van 2011 wist zijn naam ook waar te maken en was zijn directe concurrenten bij het zwemmen net te snel af. Als eerste ging hij het fietsparcours op en op dit onderdeel wist hij uit te lopen. Door een snelle wissel en ruim een minuut sneller te fietsen dan Peter van Grootheest wist Neevel het hele parcours alleen op kop af te leggen en mocht met een tijd van 1 uur en 49 minuten de hoogste trede van het podium te betreden. Peter kreeg het op het loopparcours nog even benauwd toen Arnoud van Garderen hem op de hielen zat. Van Grootheest kon echter toch met de 2de prijs naar huis. Arnoud van Garderen werd derde. Plaatselijke topper Martijn Schutteman leverde een puike prestatie met een vijfde plaats.

Brigit Landewe was dit jaar weer oppermachtig en liet alle dames ver achter haar. Met een tijd van 2 uur en 2 minuten bleef ze alles en iedereen voor. Op alle onderdelen werd ze eerste in haar categorie en zo kon ze voor de vierde maal achtereen de hoofdprijs in ontvangst nemen. Janine Swaak en Yvonne van Dusschoten-van de Berg werden respectievelijk tweede en derde.

Trio Triathlon
Ook werden er geweldige prestatie geleverd bij de teams. Vele bedrijven teams, waaronder 10 teams van onze hoofdsponsor Pouw,  waren weer aanwezig in Rijssen. Het was volle bak met uiteindelijk 60 teams over de finish. Ondanks de druk om de titel te verdedigen, was dit geen probleem voor Sportsfreedom. Het Team van Annemiek Voortman, stand in fietser Henk Jan Borghuis en loper Sten Oostland kenden ook dit jaar geen problemen. Met name door de fantastische fietstijd van Borghuis kon Oostland ondanks de felle weerstand van Jan Paalman en Daniel Sanderman als eerste door de finishboog. Met een tijd van 1 uur en 50 minuten bleven zijn het Team van Twinbike.nl 1 (Maik Bokhoven, Raymond Kienhuis, Nico Klein Poelhuis) en De Farizeeërs (Mark Schreurs, Tim Gerritsen, Daniel Sanderman) ruim 2 minuten voor.

Over

Reacties