update Machiel van Keulen SVZW heeft het uitstekend naar de zin bij de zaterdag hoofdklasser

Door op maart 11, 2011

Interview met Machiel van Keulen speler van

zaterdag hoofdklasser SVZW: 

Ben je verrast door de hoge klassering welke jullie als eerstejaars hoofdklasser innemen of is het gezien de sterkte van de selectie ook wel logisch?
We hebben dit seizoen verschillende nieuwe spelers bij de selectie gekregen, die allen zeker een versterking zijn voor ons team. Dus dan is het altijd afwachten of dit meteen resultaat zal opleveren. De eerste prioriteit was gewenning aan elkaar en zorgen dat we als een team gingen presteren. Als nieuwkomer in de hoofdklasser zul je vanaf moment één meteen moeten presteren en laten zien wat wij als team in huis hebben. In het begin liep het nog niet zo lekker qua prestaties, maar dat kwam na mijn inziens voornamelijk doordat we als collectief niet op elkaar waren ingespeeld. Als ik nu kijk wat wij als team zijnde presteren en gepresteerd hebben dan bemerk ik dat wij als team sterker zijn geworden en beter op elkaar ingespeeld zijn waardoor we nu de vruchten plukken als ik kijk naar onze klassering op de ranglijst. 

Hoe gaat het voetbaltechnisch met jezelf merk je zelf ook dat je door het hogere niveau in de hoofdklasse als voetballer meegroeit?
Als je als team de overstap maakt om van een 1e klasse naar een hoofdklasser te gaan zul je als speler qua spel en voetbalintelligentie meer moeten laten zien. Je handelingssnelheid zal omhoog moeten en je zult net een stapje sneller vooruit moeten denken. Als speler eis ik daarom ook veel van mezelf. Inzet/werklust staat hierin voorop. Een technische speler ben ik nooit geweest, maar de juiste momenten kiezen in een wedstrijd dat is mijn extra inbreng voor het team.  

Je bent zes jaar geleden van de Heracles beloften naar toenmalig eersteklasser SVZW gegaan had je vooraf verwacht zolang bij dezelfde club te blijven?
Als ik een club mijn woord geef om daar te gaan voetballen, zoals ik heb gedaan bij SVZW, dan ga ik daar niet heen om 1 of 2 jaar te voetballen. Natuurlijk zijn mijn ambities om op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen. SVZW heeft ook een ambities om als club en 1e elftal zijnde op het hoogste niveau uit te komen. Ik heb het als speler uitstekend naar mijn zin bij SVZW en zal zolang mogelijk hier nog willen blijven voetballen. 

Ook SVZW wil naar de topklasse en dat willen ze weten ook gezien de recent aangetrokken nieuwe spelers (o.a. Tim Engbers), wordt hierdoor de druk voor de huidige groep niet nog groter om te moeten promoveren? 
Wij moeten het nu doen met de selectie die wij nu hebben. Als elftal kijken we niet naar volgend jaar. Dit seizoen is momenteel belangrijk en we kijken van week tot week naar de komende wedstrijden. Natuurlijk willen wij als SVZW en 1e elftal zijnde met z’n allen werken naar het hoogste podium van het amateurvoetbal, de Topklasse. Maar zover is het nog lang niet.  

De competitie is nog lang maar zijn jullie in de breedte sterk genoeg om blessures en schorsingen op te vangen in de strijd om de titel?
De competitie is zeker nog lang, maar wij hebben een sterke, brede en fitte selectie. Alle spelers die bij het 1e elftal horen zullen dan ook gemakkelijk ingezet kunnen worden bij eventuele blessuren en schorsingen. 

Heb jezelf overigens al bijgetekend bij SVZW?
Ik heb een paar maand geleden een voortgangsgesprek gehad. Hierbij kwam ook ter sprake wat ik voor volgend seizoen ging doen. Ik heb toen mijn woord al gegeven dat ik zal blijven voetballen als speler van SVZW. 

Welke clubs strijden volgens jou tot het eind mee om de titel, erg veel verschil zit er niet in tussen de top vier zal het op details gaan worden beslist?
De bovenste clubs liggen erg dicht bij elkaar, dit maakt de competitie alleen maar spannender. Elke komende wedstrijd dit seizoen zullen wij als team moeten knokken om die 3 punten binnen te halen. Natuurlijk zullen er bij ons en andere teams blessure of schorsingen vallen, deze zullen door andere spelers uit de selectie ingevuld moeten worden. Door onze brede selectie zal dit goed opgepakt worden, maar voorkomen is belangrijker. 

Zijn de randvoorwaarden bij SVZW zo goed dat de spelers graag naar Wierden komen?
Ik als speler ervaar SVZW als een ambitieuze club. De club heeft een warme uitstraling wat mij ook erg trekt bij een club. De kledingsponsor van SVZW is hierbij ook belangrijk. De kledinglijn van SVZW word gesponsord door Bertus Heutink en ziet er keurig verzorgd uit. Een paar maanden geleden is de gehele kantine en de businessruimte vernieuwd door vrijwilligers vanuit de club. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je, je welkom voelt bij een club als SVZW en daar graag als speler voor wilt spelen. 

Wat is je precieze rol binnen het team ben je een bepalende middenvelder?
Ik ben een gedreven voetballer die zich elke wedstrijd voor 100% inzet. Ik ben zelf een multifunctionele speler die voor een trainer op verschillende posities kan worden ingezet. Momenteel sta ik op het middenveld en dit bevalt me erg goed. Ik kan geregeld mee naar voren en zodoende mij met de aanval bemoeien. Of ik een bepalende speler ben, is niet aan mij omdat te zeggen. Natuurlijk hoop ik wel dat ik wedstrijden van SVZW door een doelpunt van mij kan bepalen. 

Dit is het tweede seizoen van jullie trainer Peter Wesselink wat is het voor een trainer waarin maakt hij het team nog steeds beter?
Onze trainer is een rustige man qua persoon. Hij heeft zijn eigen visie en werkwijze en staat altijd open voor inbreng vanuit de groep. Door zijn werkwijze en trainingsintensiteit heeft ons team gelukkig weinig langdurige blessures gekend. Hierdoor kunnen we de meeste trainingen met een grote groep trainen en daardoor wedstrijd gerichter werken. Doordat we veel individuele kwaliteiten hebben in ons team, zal de trainer er één geheel van moeten maken, waardoor we als team zijnde nog sterker worden. Ik denk dat de trainer sinds zijn komst bij SVZW, ons team sterker heeft gemaakt en hier nog op door borduurt om het teameigen te laten worden. Dat we vanuit het collectief gaan voetballen en daardoor nog gevaarlijker worden. 

Met wie zou jij wel eens een dag lang willen optrekken en waar je alles van zou willen weten?
Een hele dag met mij optrekken, ik weet niet of die ander dat kan en wil volhouden. Daarom trek ik er gewoon een dagje op uit samen met mijn vriendin en wil alles van haar weten!  

Komt er bij SVZW niet veel te weinig publiek kijken of heeft dat toch te maken met de vele spelers van buitenaf er waarmee de leden misschien te weinig binding hebben en krijgen?
Natuurlijk hoop je elke thuiswedstrijd voor een volle bak te mogen spelen. Helaas is dit niet altijd het geval. Wat daar de reden van kan zijn weet ik niet. Ik ben tenminste blij dat er mensen naar ons komen kijken en ons aanmoedigen tijdens de wedstrijd. Als een speler voor SVZW speelt is dat meestal niet voor een seizoen. Door meerdere jaren voor SVZW te voetballen zal er voldoende binding ontstaan met de club en de supporters, dus daar zal het in ieder geval niet aan liggen. 

Het is al weer jaren geleden maar hoe kijk je terug op je periode bij Heracles Almelo, kom je er nog wel eens of zie je nog wel eens oud ploegmakkers?
Ik heb in totaal 6 jaar bij Heracles Almelo mogen voetballen. De laatste 2 jaar hiervan waren bij de 1 selectie. Ik kijk terug op een geweldige tijd met verschillende hoogtepunten, waaronder; *Mijn contract voor de 1e selectie,
*Mijn debuut tegen Fortuna Sittard, *En natuurlijk het kampioenschap van Heracles Almelo. Ik kom niet meer bij de thuiswedstrijden van Heracles kijken, natuurlijk hou ik mijn oude club wel in de gaten op de tv. In mijn elftal bij SVZW zijn er verschillende spelers waar ik bij Heracles ook mee heb samen gevoetbald, namelijk: Marnix Smit, Gert-Jan Tamerus, Niels Ten Hoeve en Rob Meijerink. 

Zit je wel eens te dagdromen en ziet affiches bij de winkels hangen van SVZW-IJsselmeervogels of Spakenburg-SVZW ik zou niet kunnen wachten?
Natuurlijk heb je als speler een droom om op het hoogste niveau temogen presteren. Het zal natuurlijk geweldig zijn als wij als SVZW, IJsselmeervogels of Spakenburg op bezoek krijgen in Wierden of dat we daar naar toe moeten. Maar zover is het allemaal nog niet. We moeten met ons team kijken naar dit seizoen en zorgen dat we bovenaan staan aan het einde van het seizoen. Daarna mogen we pas gaan dromen over zulke wedstrijden.  

Wat is de beste speler waar jij in je carrière tot nu toe mee hebt samen gespeeld?
Hier kan ik geen antwoord op geven. Ik heb met alle spelers waar ik mee heb gespeeld en mee samen speel een geweldige carrière tot op heden. 

Hoe kunnen we Machiel van Keulen omschrijven als voetballer en als privé persoon?
Ik ben in en buiten het veld een gedreven ,actief en sportief persoon. Ik ben een sociaal ingesteld en wil anderen graag helpen, waar nodig. Soms mag ik wel wat brutaler zijn.  

Hoe is het met de voetbalhumor bij SVZW, kun je de lezers van Sport in Twente nog verrassen met een leuke anekdote?
Anekdotes laat ik graag aan anderen over. Ik geniet liever van spelers die ze zo even uit hun mouw gooien.  

Machiel mede namens de lezers van Sport in Twente heel erg bedankt voor je medewerking!

fotobron: www.gertkastelein.nl en www.svzw.nl

Over

Reacties